Zsiga bár
2016 + Üzlethelyiség + Elkészült
Helyszín Budapest-VIII. kerület
Info
Budapest, Józsefváros, Horváth Mihály tér. A Zsiga Bár közterületen felállított pavilonja egy kb. 2x6 méter alapterületű, kb. 2,5 méter magas, faszerkezetű doboz, melynek mind a négy falát a környéken bontott, lomtalanításból származó nyílászárókkal alakítottuk ki, a teteje pedig egy markáns párkányokkal
rendelkező, fémlemez fedésű felület. A díszlet-szerű megoldás megszokott "bútordarabbá" teszi a pavilont ebben a környezetben. A Zsiga Bár pavilonja, mint egyedi, nem sorozatgyártott ötlet, organikusan megtalálta a helyét a Horváth Mihály tér univerzumában.
Bar360 terasz
2014 + Üzlethelyiség + Elkészült
Helyszín Budapest VI. kerület
Info
Budapest belvárosának közepén, az Andrássy út 39. szám alatt, az egykori Párizsi Nagyáruház tetején van egy 500 m2-es tetőterasz. A XIX. század végén műjégpálya üzemelt a lapostetőn. A Tiba építész stúdió tervei alapján felújított, csodálatos épületben van az Alexandra könyváruház-lánc legszebb
üzlete, az emeleteken „A” kategóriás irodák kaptak helyet, a Paulay Ede utcai oldalon pedig a Lotz-teremben egy pompás kávézó, cukrászda található. A tetőterasz évekig használaton kívül volt, de 2014-ben megnyílt a Bar360, aminek háttere Budapest, épített szerkezete, burkolatai pedig az épület felújításkor
készültek el. Az arculatot és a bútorokat az Építtető szállította, számomra a feladat a hely örökségvédelmi engedélyeztetése volt. Az eredmény lélegzetelállító.
maYer Bistro
2013 + Üzlethelyiség + Elkészült
Helyszín Budapest, V. kerület
Info
A maYer bistro az Október 6. utcában, a Szabadság tér torkolatánál egy viszonylag kicsi és alapvetően a reggeli és az ebéd kiszolgálásra koncentráló „sűrű” hely lesz. Finom ételek, belvárosi pörgés, esetleg esti üldögélés borokkal, kávékkal. Két hatalmas üvegezett portál mögött található a fogyasztótér,
amit középen egy bisztróasztalos és egy pultos kiszolgáló részre oszt a galériára vezető lépcső. A szükséges konyhai funkciók, a személyzeti és a vendégeket kiszolgáló másodlagos terek a fogyasztó tér kubusán kívül, rejtett pozíciókban, „a falon túl” kerültek elhelyezésre. A kivitelezés a koncepcióterv
alapján történt, annak kissé redukált, egyszerűsített megoldásaival, a részletek kidolgozása nélkül, ami a hely hangulatának nem tesz jót. A koncepciótervhez képest sűríteni, finomítani kellett volna a design-t, ennek ellenére vállalható a végeredmény.