Reconstruction roof, Szabadság tér
2022 + Facade + In progress
Location Budapest - district V.
Info

A társasház megbízása a történeti kutatásra, majd az alapján az eredeti tetőforma és ornamentika rekonstrukciójának tervezésére vonatkozott. A Kármán Géza és Ullmann Gyula által 1900-ban tervezett díszes sarokház tetejének eredeti anyagokkal történő részleges rekonstrukcióját meg is terveztük, a kivitelezés pedig 2023-ban várható.

Company headquarters
2022 + Industrial + In progress
Location Érd, Pest county
Info

A kézi autómosók technológiai gépészetével és vegyszereivel kereskedő, illetve az ilyen autómosók országos telepítését és szervízét is biztosító cég számára kellett a három egységből álló épületet megtervezni. A közút felől egy 2 állásos autómosót, mögötte a kb. 30 munkatárs számára kialakított és bemutatóteremként is működő, három szintes irodaházat, a telek belsejében pedig egy kb. 800 m2 alapterületű raktárcsarnokot terveztünk. A telek jelentős részét fedi az épület és az úthálózat, ami az egyébként is mély fekvésű területen a csapadékvíz kezelés szempontjából jelentett kihívást. Az Érd belterületén, de a régi 7-es út mellett lévő telektömb gazdasági-szolgáltató és lakó funkciójú építési övezetet is tartalmaz, ezért a zöldfelület fejlesztés fontos része a projektnek. Az építési engedélyt 2022.  október hónapban szereztük meg, így egy nagyon nehéz időszakban reméljük, hogy az ingatlan fejlesztése elindulhasson.

Reconstruction facade, Újpesti quay 29.
2022 + Facade + In progress
Location Budapest. XIII. district
Info

Az Újpesti rakpart 29. alagsor + földszint + 5 emelet + 1 penthouse emeletes lakóépület főhomlokzatának felújítása és az eredeti állapot rekonstrukciója volt a feladat. Brüll Sándor építész 1935-ös tervei alapján az art-deco részletekkel gazdagított, modern lakóház 1936-ban épült fel. Az Újlipótvárosban sok színvonalas modern társasház van, de kevés a Dunaparton álló, így az Unesco világörökségi védelemben részesülő ilyen jellegű homlokzat (waterfront). Ennek megfelelően a XIII. kerület és Budapest Főváros főépítésze előtt is prezentálni kellett a tervet, ami az összes eredeti műkő és acél szerkezet rekonstrukcióját, vagy restaurálását írja elő, miközben a tagolatlan homlokzati síkok hőszigetelését is megoldja. Az épület általános szintjein is igen értékesek a lakások, de a penthouse lakás a pesti oldal legértékesebb ingatlanai között lehet. A kivitelezés akkor kezdhető, ha a Társasház a jelentős önerő mellé megszerzi a kerületi, esetleg fővárosi támogatásokat.